Hur allt började

Hej! Magnus heter jag och har skapat denna bok om de små snälla trollen

Det hela började när jag och min fru väntade vårt första barn, jag ville skapa något som på ett roligt och spännande sätt kunde lära våra framtida barn om vår natur och miljö. Jag har alltid älskat att vistas i naturen och mitt fotointresse har vuxit sig allt starkare med tiden.
Jag minns hur jag som litet barn gillade böcker om troll och deras aktiviteter i skog och mark. Med denna barnbok vill jag skildra vår vackra natur, och samtidigt på ett roligt och intressant sätt lära barnen om naturen och hur viktig vår miljö är för oss alla.

Mycket att bära på

Jag har byggt trollen själv, sytt kläder och tillverkat i princip all rekvisita för att sedan fotografera det i naturen. Trots att jag är en ganska van fjällvandrare så har det varit ganska tungt att bära omkring på allt extra material som detta projekt har medfört.

Och eftersom jag har gjort detta på den lilla fritid en småbarnsförälder med ett heltidsarbete har så har det också tagit nästan 3 år att färdigställa första boken. Mina nära och kära har givetvis varit med som bollplank och ibland sällskap genom hela resan även om de stundtals kanske tyckt jag är lite knäpp.

Men det har utan tvekan varit ett roligt äventyr för mig och familjen att fota alla bilder till boken. Även hunden har hjälpt till med bärandet 🙂

En produkt av hela familjen

Vi är flera som på ett eller annat sätt är delaktiga i detta projekt, man kan faktiskt säga att det är en familjeprodukt. Min son har döpt trollen med sitt tidiga barnspråk, en hel del tyger har jag fått av min farmor, min fru har hjälpt mig med texterna. Mina föräldrar och min bror har kommit med synpunkter och hjälpsamma tips. Till och med vår hund och hans pappa är delaktiga då deras päls har blivit hår till trollen.

Det har blivit många sena nätter och tidiga morgnar för att få ihop allt, men nu när första boken är klar känns det riktigt roligt, speciellt när min son och dotter tycker om trollen. De samlar pinnar och kottar åt dem i skogen, bygger kojor i naturen och låtsas att trollen smyger i buskarna. De bläddrar väldigt gärna i boken och den är också en favorit vid läggdags så klart! 🙂

Extra roligt blir det när så många som köpt boken tycker det är en fantastisk barnbok och ser fram emot nästa bok.

 

Jag hoppas att ni gillar den och vi jobbar redan för fullt på uppföljaren. Mvh Magnus med familj